Ud af Napoli: I en flodstrøm af kvindelig skrift beretter Elena Ferrante om to veninders kamp med fattigdom, mænd, børn, skrift og hinanden.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Standard

Ud af Napoli : I en flodstrøm af kvindelig skrift beretter Elena Ferrante om to veninders kamp med fattigdom, mænd, børn, skrift og hinanden. / Lausten, Pia Schwarz.

I: Salon 55, 02.03.2016.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Harvard

Lausten, PS 2016, 'Ud af Napoli: I en flodstrøm af kvindelig skrift beretter Elena Ferrante om to veninders kamp med fattigdom, mænd, børn, skrift og hinanden.', Salon 55. <http://www.salon55.dk>

APA

Lausten, P. S. (2016). Ud af Napoli: I en flodstrøm af kvindelig skrift beretter Elena Ferrante om to veninders kamp med fattigdom, mænd, børn, skrift og hinanden. Salon 55. http://www.salon55.dk

Vancouver

Lausten PS. Ud af Napoli: I en flodstrøm af kvindelig skrift beretter Elena Ferrante om to veninders kamp med fattigdom, mænd, børn, skrift og hinanden. Salon 55. 2016 mar. 2.

Author

Lausten, Pia Schwarz. / Ud af Napoli : I en flodstrøm af kvindelig skrift beretter Elena Ferrante om to veninders kamp med fattigdom, mænd, børn, skrift og hinanden. I: Salon 55. 2016.

Bibtex

@article{b6b627568b1d46d5b7a20be323d86955,
title = "Ud af Napoli: I en flodstr{\o}m af kvindelig skrift beretter Elena Ferrante om to veninders kamp med fattigdom, m{\ae}nd, b{\o}rn, skrift og hinanden.",
abstract = "Artiklen pr{\ae}senterer Elena Ferrantes romankvartet {"}Min geniale veninde{"} (2011-14). Indledningen behandler problemstillingen vedr{\o}rende forfatterens fortsatte {\o}nske om at v{\ae}re anonym, hvorefter artiklen analyserer v{\ae}rket ud fra genrem{\ae}ssige, sproglige og tematiske kriterier. Artiklen er bygget op om analyser af den sociale tematik, af venindeforholdet og det kvindelige, af romanernes metanarrative lag, og endelig af den poetik, v{\ae}rket giver udtryk for.",
keywords = "Det Humanistiske Fakultet, Elena Ferrante, Italiensk litteratur, Napoli, Kvindelitteratur",
author = "Lausten, {Pia Schwarz}",
year = "2016",
month = mar,
day = "2",
language = "Dansk",
journal = "Salon 55",
issn = "2245-3776",
publisher = "Institut for Kulturvidenskaber ved Syddansk Universitet",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Ud af Napoli

T2 - I en flodstrøm af kvindelig skrift beretter Elena Ferrante om to veninders kamp med fattigdom, mænd, børn, skrift og hinanden.

AU - Lausten, Pia Schwarz

PY - 2016/3/2

Y1 - 2016/3/2

N2 - Artiklen præsenterer Elena Ferrantes romankvartet "Min geniale veninde" (2011-14). Indledningen behandler problemstillingen vedrørende forfatterens fortsatte ønske om at være anonym, hvorefter artiklen analyserer værket ud fra genremæssige, sproglige og tematiske kriterier. Artiklen er bygget op om analyser af den sociale tematik, af venindeforholdet og det kvindelige, af romanernes metanarrative lag, og endelig af den poetik, værket giver udtryk for.

AB - Artiklen præsenterer Elena Ferrantes romankvartet "Min geniale veninde" (2011-14). Indledningen behandler problemstillingen vedrørende forfatterens fortsatte ønske om at være anonym, hvorefter artiklen analyserer værket ud fra genremæssige, sproglige og tematiske kriterier. Artiklen er bygget op om analyser af den sociale tematik, af venindeforholdet og det kvindelige, af romanernes metanarrative lag, og endelig af den poetik, værket giver udtryk for.

KW - Det Humanistiske Fakultet

KW - Elena Ferrante

KW - Italiensk litteratur

KW - Napoli

KW - Kvindelitteratur

UR - http://www.salon55.dk/ud-af-napoli-3/

M3 - Tidsskriftartikel

JO - Salon 55

JF - Salon 55

SN - 2245-3776

ER -

ID: 156926168