Togets topologi: En kortlægning af togets funktioner i fransk samtidslitteratur

Research output: Book/ReportPh.D. thesisResearch

Standard

Togets topologi : En kortlægning af togets funktioner i fransk samtidslitteratur. / Løkkegaard, Tue.

Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2017. 194 p.

Research output: Book/ReportPh.D. thesisResearch

Harvard

Løkkegaard, T 2017, Togets topologi: En kortlægning af togets funktioner i fransk samtidslitteratur. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet.

APA

Løkkegaard, T. (2017). Togets topologi: En kortlægning af togets funktioner i fransk samtidslitteratur. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet.

Vancouver

Løkkegaard T. Togets topologi: En kortlægning af togets funktioner i fransk samtidslitteratur. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2017. 194 p.

Author

Løkkegaard, Tue. / Togets topologi : En kortlægning af togets funktioner i fransk samtidslitteratur. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2017. 194 p.

Bibtex

@phdthesis{9de2ec22ae8e4a3db49ad18bb67ef8c1,
title = "Togets topologi: En kortl{\ae}gning af togets funktioner i fransk samtidslitteratur",
abstract = "Fransk samtidslitteratur udviser en stor interesse for offentlige rum og steder. En r{\ae}kke samtidsforfattere fokuserer derudover p{\aa} hverdagen som et f{\ae}nomen, der indeb{\ae}rer en r{\ae}kke sociale og politiske sp{\o}rgsm{\aa}l. Visse steder er s{\ae}rligt genkommende i samtidslitteraturen. Et af disse privilegerede steder er toget. Flere forfattere tilegner sig toget som et litter{\ae}rt reservoir, som kan udforske vores samtid. Det er et sted, vi kender, bruger og f{\ae}rdes i p{\aa} en daglig basis, og som folk af alle aldre, k{\o}n, etnicitet og klasse deler med hinanden. Men det er ogs{\aa} et rum, som vi blot synes at passere igennem p{\aa} vej fra et sted til et andet. Samtidslitteraturen problematiserer imidlertid de vaner og konventioner, toget almindeligvis synes at repr{\ae}sentere. Hvordan fremmedg{\o}relse og konflikt er allestedsn{\ae}rv{\ae}rende i vores samtid og sociale rum udforskes s{\aa}ledes gennem tilegnelsen af toget som et offentligt og f{\ae}lles sted i den franske samtidslitteratur. Hermed diskuteres i afhandlingen, hvordan samtidslitteraturen positionerer og nuancerer de sociale erfaringer og kroppe, som ellers synes usynlige under vanens sl{\o}r og fremskriver vores samtid som s{\ae}rlig konfliktfyldt.",
author = "Tue L{\o}kkegaard",
year = "2017",
month = "12",
language = "Dansk",
publisher = "Det Humanistiske Fakultet, K{\o}benhavns Universitet",
address = "Danmark",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Togets topologi

T2 - En kortlægning af togets funktioner i fransk samtidslitteratur

AU - Løkkegaard, Tue

PY - 2017/12

Y1 - 2017/12

N2 - Fransk samtidslitteratur udviser en stor interesse for offentlige rum og steder. En række samtidsforfattere fokuserer derudover på hverdagen som et fænomen, der indebærer en række sociale og politiske spørgsmål. Visse steder er særligt genkommende i samtidslitteraturen. Et af disse privilegerede steder er toget. Flere forfattere tilegner sig toget som et litterært reservoir, som kan udforske vores samtid. Det er et sted, vi kender, bruger og færdes i på en daglig basis, og som folk af alle aldre, køn, etnicitet og klasse deler med hinanden. Men det er også et rum, som vi blot synes at passere igennem på vej fra et sted til et andet. Samtidslitteraturen problematiserer imidlertid de vaner og konventioner, toget almindeligvis synes at repræsentere. Hvordan fremmedgørelse og konflikt er allestedsnærværende i vores samtid og sociale rum udforskes således gennem tilegnelsen af toget som et offentligt og fælles sted i den franske samtidslitteratur. Hermed diskuteres i afhandlingen, hvordan samtidslitteraturen positionerer og nuancerer de sociale erfaringer og kroppe, som ellers synes usynlige under vanens slør og fremskriver vores samtid som særlig konfliktfyldt.

AB - Fransk samtidslitteratur udviser en stor interesse for offentlige rum og steder. En række samtidsforfattere fokuserer derudover på hverdagen som et fænomen, der indebærer en række sociale og politiske spørgsmål. Visse steder er særligt genkommende i samtidslitteraturen. Et af disse privilegerede steder er toget. Flere forfattere tilegner sig toget som et litterært reservoir, som kan udforske vores samtid. Det er et sted, vi kender, bruger og færdes i på en daglig basis, og som folk af alle aldre, køn, etnicitet og klasse deler med hinanden. Men det er også et rum, som vi blot synes at passere igennem på vej fra et sted til et andet. Samtidslitteraturen problematiserer imidlertid de vaner og konventioner, toget almindeligvis synes at repræsentere. Hvordan fremmedgørelse og konflikt er allestedsnærværende i vores samtid og sociale rum udforskes således gennem tilegnelsen af toget som et offentligt og fælles sted i den franske samtidslitteratur. Hermed diskuteres i afhandlingen, hvordan samtidslitteraturen positionerer og nuancerer de sociale erfaringer og kroppe, som ellers synes usynlige under vanens slør og fremskriver vores samtid som særlig konfliktfyldt.

M3 - Ph.d.-afhandling

BT - Togets topologi

PB - Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet

ER -

ID: 187011369