Retorik og funktionel sprogbetragtning: Normativitet og struktur i argumentation og æstetik

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Standard

Retorik og funktionel sprogbetragtning : Normativitet og struktur i argumentation og æstetik. / Harder, Peter; Kock, Christian Erik J.

I: Rhetorica Scandinavica, Nr. 74, 30.06.2017, s. 30-54.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Harvard

Harder, P & Kock, CEJ 2017, 'Retorik og funktionel sprogbetragtning: Normativitet og struktur i argumentation og æstetik', Rhetorica Scandinavica, nr. 74, s. 30-54.

APA

Harder, P., & Kock, C. E. J. (2017). Retorik og funktionel sprogbetragtning: Normativitet og struktur i argumentation og æstetik. Rhetorica Scandinavica, (74), 30-54.

Vancouver

Harder P, Kock CEJ. Retorik og funktionel sprogbetragtning: Normativitet og struktur i argumentation og æstetik. Rhetorica Scandinavica. 2017 jun 30;(74):30-54.

Author

Harder, Peter ; Kock, Christian Erik J. / Retorik og funktionel sprogbetragtning : Normativitet og struktur i argumentation og æstetik. I: Rhetorica Scandinavica. 2017 ; Nr. 74. s. 30-54.

Bibtex

@article{eb7f7c5ec8984b01b89779ec139c6258,
title = "Retorik og funktionel sprogbetragtning: Normativitet og struktur i argumentation og {\ae}stetik",
abstract = "Denne artikel har som sit m{\aa}l at freml{\ae}gge og diskutere nogle v{\ae}sentlige omr{\aa}der hvor der er f{\ae}lles orientering og interesser mellem retorik og kognitiv-funktionel lingvistik. Vi h{\ae}vder at denne f{\ae}lles orientering p{\aa} den ene side kan kaste nyt lys over sp{\o}rgsm{\aa}let om retorikkens normative fundering og p{\aa} den anden side kan berige den funktionelle lingvistik ved at integrere den i et udvidet analytisk perspektiv. Artiklen viser hvordan nyere forskningsresultater i sprogets evolutionshistorie peger p{\aa} at normativitet er indbygget i sprogets natur, og videre hvordan dette indeb{\ae}rer at normer enten m{\aa} v{\ae}re funktionsbaserede eller savne grundlag. Det diskuteres desuden p{\aa} hvilken m{\aa}de en funktionsbaseret tilgang til normativitet og til konkrete normer kan bringes til anvendelse i to centrale former sprogbrug der studeres i retorikken; argumentation og {\ae}stetiske tekster.",
author = "Peter Harder and Kock, {Christian Erik J}",
year = "2017",
month = "6",
day = "30",
language = "Dansk",
pages = "30--54",
journal = "Rhetorica Scandinavica",
issn = "1397-0534",
publisher = "Retorikf{\"o}rlaget AB",
number = "74",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Retorik og funktionel sprogbetragtning

T2 - Normativitet og struktur i argumentation og æstetik

AU - Harder, Peter

AU - Kock, Christian Erik J

PY - 2017/6/30

Y1 - 2017/6/30

N2 - Denne artikel har som sit mål at fremlægge og diskutere nogle væsentlige områder hvor der er fælles orientering og interesser mellem retorik og kognitiv-funktionel lingvistik. Vi hævder at denne fælles orientering på den ene side kan kaste nyt lys over spørgsmålet om retorikkens normative fundering og på den anden side kan berige den funktionelle lingvistik ved at integrere den i et udvidet analytisk perspektiv. Artiklen viser hvordan nyere forskningsresultater i sprogets evolutionshistorie peger på at normativitet er indbygget i sprogets natur, og videre hvordan dette indebærer at normer enten må være funktionsbaserede eller savne grundlag. Det diskuteres desuden på hvilken måde en funktionsbaseret tilgang til normativitet og til konkrete normer kan bringes til anvendelse i to centrale former sprogbrug der studeres i retorikken; argumentation og æstetiske tekster.

AB - Denne artikel har som sit mål at fremlægge og diskutere nogle væsentlige områder hvor der er fælles orientering og interesser mellem retorik og kognitiv-funktionel lingvistik. Vi hævder at denne fælles orientering på den ene side kan kaste nyt lys over spørgsmålet om retorikkens normative fundering og på den anden side kan berige den funktionelle lingvistik ved at integrere den i et udvidet analytisk perspektiv. Artiklen viser hvordan nyere forskningsresultater i sprogets evolutionshistorie peger på at normativitet er indbygget i sprogets natur, og videre hvordan dette indebærer at normer enten må være funktionsbaserede eller savne grundlag. Det diskuteres desuden på hvilken måde en funktionsbaseret tilgang til normativitet og til konkrete normer kan bringes til anvendelse i to centrale former sprogbrug der studeres i retorikken; argumentation og æstetiske tekster.

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 30

EP - 54

JO - Rhetorica Scandinavica

JF - Rhetorica Scandinavica

SN - 1397-0534

IS - 74

ER -

ID: 174426710