Franskstuderende for en dag

Hvad kan jeg blive med en uddannelse i fransk?

Hvordan er hverdagen for en franskstuderende?

Hvordan er de franskstuderendes studiemiljø fagligt og socialt?

Disse og mange andre spørgsmål kan du få svar få, når franskfaget på Københavns Universitet slår dørene op for 3.g'ere med fransk på A-niveau eller som studieretningsfag og andre nysgerrige torsdag den 3. marts 2011 fra 9.00 til 16.00. Kom og mød de franskstuderende og underviserne og vær med til at følge undervisningen på uddannelsens første del. Hør om fagets opbygning og hverdagen som franskstuderende og få et kulinarisk møde med Frankrig i form af pølse, ost og vin.    

Hvorfor er det vigtigt at kunne fransk?  

I en stadig mere globaliseret verden er solide sprogkompetencer vigtige, ikke kun inden for engelsk, men også inden for de europæiske hovedsprog. Med gode sprogkompetencer kan vi bedre forstå og kommunikere med omverden, og vi bliver samtidig bedre til at forstå os selv. Sprog og kultur er uløseligt forbundne, og med en uddannelse i fransk vil du ikke alene lære at tale fransk rigtig godt, men du vil også få et grundigt kendskab til fransk kultur, litteratur og samfund.

Frankrig ligger på top 10-listen over Danmarks vigtigste samhandelspartnere. For at varetage og udbygge relationerne til Frankrig har danske virksomheder brug for ansatte, der kan fransk på højt niveau. Fransk er desuden et at hovedsprogene i EU. De europæiske organisationer har brug for ansatte, der kan varetage kommunikationsopgaver i et internationalt, herunder fransksproget, miljø.

På verdensplan er fransk et af de 10 mest anvendte sprog. Det betyder, at kompetencer inden for fransk er relevante for kommunikationen med andre områder såvel i som uden for Europa (f.eks. Belgien, Schweiz, Canada og store dele af Afrika).

Deltagelse i dette arrangement er gratis, men tilmelding er nødvendig. Send en mail til Jan Lindschouw (janl@hum.ku.dk) eller ring på 35 32 81 63 senest den 21. februar 2011.  

Vi glæder os til at se dig og give dig en uforglemmelig dag.

Mange franske hilsner

Carsten Meiner  Jan Lindschouw

(fagkoordinator i fransk)  (associeret fagkoordinator i fransk)

 

Hvad: Franskstuderende for en dag

Hvor: Institut for Engelsk, Germansk og Romansk, Københavns Universitet Amager, Njalsgade 128, 2300 København S. Bygning 24. Lokale 23.4.39.

Hvornår: 3. marts fra 9.00 - 16.00.

Kontaktperson: Jan Lindschouw, janl@hum.ku.dk tlf. 35 32 81 63.