Paul Holdengräber fra NYPL på Det humanistiske Fakultetsbibliotek

En samtale om litteraturformidling mellem direktør for New York Public Library Paul Holdengräber og kulturproducent Lise Bach Hansen, Kulturafdelingen ved  Det Kongelige Bibliotek

Paul Holdengräber er direktør for public programs på New York Public Library og grundlægger af den berømte scene LIVE from NYPL. Siden 2004 har han radikalt fornyet bibliotekets traditionelle foredragsprogram og gjort biblioteket til et centrum i den interlektuelle verden, hvor alt fra forfattere, forskere, ex-politikere, rockmusikere og filminstruktører står i kø for at blive interviewet af ham. Han er en efterspurgt kurator også i udlandet. Paul Holdengräber har en ph.d. i sammenlignende litteratur fra Princeton University.

Lise Bach Hansen er kulturproducent i Kulturafdelingen, KB, og leder af International Forfatterscene, foredrags- og debatscenerne i Diamanten, som er kendt for at tiltrække store internationale navne til regionen. Derudover er hun styrelsesmedlem i den københavnske litteraturfestival: København Læser, Det Danske Hus i Palæstina og Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse. Lise Bach Hansen har en baggrund som kommunikationschef i diverse kulturelle institutioner og har desuden arbejdet i reklamebranchen i Paris og som politisk kommunikationskonsulent i Europa-parlamentet i Bruxelles og Strassbourg.

Arrangementet er støttet af den amerikanske ambassade i Danmark