Sten, skærm, papir - på tur gennem skriftens historie

Hvert år afholder centret en stor konference om læsning, skrivning og sprog: Status for Literacy. Det sker altid den 8. september, som er på FNs internationale læsedag.

I 2016 har Nationalt Videncenter for Læsning eksisteret i 10 år. I 10 år har centret samlet, skabt og spredt viden om læsning, skrivning og sprog. Det skal fejres.

Årets Status for Literacy er en jubilæumskonference med et særligt tema: Sten, skærm, papir - på tur gennem skriftens historie. Med det sætter vi fokus på, hvordan mennesket har kommunikeret med skrift gennem tiden. Hvilke skriftsystemer har vi brugt? Hvad har vi skrevet på? Og hvad har vi skrevet om?

Vi har inviteret forskere fra hele norden til at præsentere deres blik på temaet. Det kommer til at handle om vikingers runeristen, om graffiti, sms og emojies, om generationers forskellige måder at skrive på og om sprogets udvikling via nye skriveteknologier.
Endelig har vi, for rigtigt at kunne mærke historiens vingesus, valgt at afholde konferencen i Nationalmuseets smukke lokaler.

Se program, pris og tilmelding her