Foredrag af Inge Birgitte Siegumfeldt

Pre-talk for Diamantklub-medlemmer om jødisk-amerikansk identiet som optakt til Jonathan Safran Foers besøg på International Forfatterscene senere samme dag.

Årets første diamantklub-arrangement sætter fokus på jødisk-amerikansk litteratur fra efterkrigstiden frem til i dag. En historie præget af holocaust, integration, assimilation og identitet. Fundamentale spørgsmål som store amerikansk-jødiske forfattere som Saul Bellow, Isaac Bashevis Singer og Philip Roth på hver deres måde har beskæftiget sig med. Spørgsmål som til stadighed præger den nye generation – f.eks. hos Nicole Krauss, Paul Auster, Jonathan Safran Foer og Art Spiegelman.

Vi har inviteret Inge Birgitte Siegumfeldt, lektor i litteratur ved Københavns Universitet, til at fortælle om jødisk-amerikansk identitet og (for)historie set gennem litteraturens prisme. Inge Birgitte Siegumfeldt er netop nu aktuel med bogen … en verden i ord, der er en samtalebog med en af USA´s største nulevende forfattere, Paul Auster, om hans forfatterskab, hvor jødisk tænkning også spiller en interessant rolle. Inge Birgitte Siegumfeldt vil bl.a. komme ind på sine samtaler med Auster og på hans næste roman, 4 3 2 1, som uden tvivl vil sætte sit tydelige aftryk på denne tids amerikansk-jødiske litteraturhistorie.

Som noget nyt kan dette medlemsarrangement opleves i den historiske, stemningsfyldte Læsesal Nord, som står som da den åbnede 1906.

Se mere på Det Kgl. Biblioteks hjemmeside