Hasta que el Sol se Apague - Indtil solen slukker

Fremvisning af dokumentarfilm om en bondeorganisation placeret i en af Colombias konfliktzoner. Efter filmen vil der være mulighed for spørgsmål. Filmen og efterfølgende session med spørgsmål og svar vil være på spansk.

Hasta que el Sol se Apague – Indtil solen slukker

En dokumentar om en bondeorganisations liv og udvikling midt i den colombianske konflikt.

Instruktør: Mónica Orjuela, Produktion: Agencia Prensa Rural, Varighed: 60 minutter

Monica Orjuela fra Colombia er antropolog og filmskaber, og gennem sit mangeårige arbejde for bondemediet Agencia Prensa Rural har hun opnået et indgående kendskab til de colombianske bondeorganisationer og deres kamp for jord og rettigheder.

Dokumentaren "Indtil solen slukker" er resultatet af Monica Orjuelas omfattende studie af den colombianske region Catatumbo. Den viser, hvordan bondeorganisationen ASCAMCAT opstod midt i den colombiasnke konflikt, og gennem vidnesbyrd og fortællinger fra organisationens ledere, søger dokumentaren at bidrage til genskabelsen af den kollektive hukommelse om bøndernes modstand i regionen.

Det er en hård film, der både beretter om historiens paramilitære massakrer, om den aktuelle retslige forfølgelse af organisation og sidst men ikke mindst om den brutalitet, som de seneste store bondemobiliseringer blev mødt med i sommeren 2013.

Samtidig er det en film med håb, der viser, hvordan et folk, der lever i krig, forsøger at skabe en alternativ udvikling, opbygger demokrati fra neden og viser vejen hen imod fred.

OBS: advarsel, der er voldsomme scener i filmen.

Selve arrangementet vil inddrage en del af en undervisningstime og vil så især være rettet mod de studerende på spansk, 2. semester, men er også åbent for andre.