Litterære priser i Frankrig

Fransk Alumneforening inviterer: Kom og bliv klogere på de franske litteraturpriser og på sidste års Nobelprisvinder, Patrick Modiano.

I Frankrig er den årlige uddeling af litterære priser som fx Le prix Goncourt og Le prix Femina omgærdet af mystik og dramatik, da tildeling af en litterær pris har en kolossal betydning for et forfatterskab, både hvad angår prestige og salgstal. Det gælder naturligvis også for den internationale Nobelpris i litteratur, der er litteraturverdenens højeste anerkendelse.

Sidste efterår modtog den franske forfatter Patrick Modiano Nobelprisen. Det kom som en overraskelse for de fleste i den danske litterære verden. På dansk lå der blot to oversættelser: den tidlige roman Forstædernes boulevarder (da. 1972 fra Boulevards de ceinture, 1972) og Askeblomster (da. 1994, fra Fleurs de ruine, 1991). Men med Nobelprisen er interessen for Modiano vakt.

Denne aften har et dobbelt sigte: først vil lektor Lisbeth Verstraete-Hansen fortælle om de litterære prisers betydning for såvel det litterære liv i Frankrig som for de fransk-danske forbindelser, hvorefter videnskabelig assistent Simon Hartling vil give en generel introduktion til Modianos forfatterskab.

Arrangementet er gratis for medlemmer af FAF, og koster 25 kr. for ikke-medlemmer (betales ved indgangen).

Tilmelding på franskalumne@hotmail.com senest 20. september.

På bestyrelsens vegne, venlige hilsner fra

Line V. Frederiksen