Fransk besøgsdag 2017

Hvad kan jeg blive med en uddannelse i fransk?
Hvordan er hverdagen for en franskstuderende?
Hvordan er de franskstuderendes studiemiljø fagligt og socialt? 

Disse og mange andre spørgsmål kan du få svar på, når franskfaget på Københavns Universitet onsdag den 29. marts 2017 fra 9.00 til 15.00 slår dørene op for gymnasieelever i 2. og 3. g, der har fransk, og andre nysgerrige, der måske endda overvejer at læse fransk på universitetet. Kom og mød de franskstuderende og underviserne og vær med til at følge undervisningen på uddannelsens første del. Hør om fagets opbygning, hverdagen som franskstuderende, studieophold i Frankrig og fransktalende lande samt jobmuligheder. Du vil også kunne høre færdige kandidater fortælle, hvordan fransk har banet vejen til netop deres job.

Hvorfor er det vigtigt at kunne fransk på højt niveau?    

I en stadig mere globaliseret verden er solide sprogkompetencer vigtige, ikke kun inden for engelsk, men også inden for de europæiske hovedsprog. Med gode sprogkompetencer kan vi bedre forstå og kommunikere med omverden, og vi bliver samtidig bedre til at forstå os selv. Sprog og kultur er uløseligt forbundne, og med en uddannelse i fransk vil du ikke alene lære at tale og skrive fransk rigtig godt, men du vil også få et grundigt kendskab til fransk kultur, litteratur og samfund. Frankrig ligger på top 10-listen over Danmarks vigtigste samhandelspartnere. For at varetage og udbygge relationerne til Frankrig har danske virksomheder brug for ansatte, der kan fransk på højt niveau. Fransk er desuden et af hovedsprogene i EU. De europæiske organisationer har brug for ansatte, der kan varetage kommunikationsopgaver i et internationalt, herunder fransksproget, miljø. På verdensplan er fransk et af de 10 mest anvendte sprog. Det betyder, at solide sprogkompetencer inden for fransk er relevante for kommunikationen med andre områder såvel i som uden for Europa (f.eks. Belgien, Schweiz, Canada og store dele af Afrika).

Deltagelse i dette arrangement er gratis, men tilmelding er nødvendig. Send en mail til Jan Lindschouw (janl@hum.ku.dk) senest den 20. marts 2017. 

Vi glæder os til at se dig og give dig en uforglemmelig dag.

Mange franske hilsner

Stephanie Kim Löbl         og           Jan Lindschouw
(ph.d.-studerende i fransk)            (lektor i fransk og fransk fagleder)