Det nye politiske landskab (2017-2022)

Jørn Boisen skal her til foråret afholde en seminarrække som optakt til det franske præsidentvalg. Dette arrangement er det andet.

Intro

Præsidentvalget i 2017 sprængte den velkendte politiske struktur i Frankrig i stumper og stykker. Hvordan gik det til, at de gamle partier, der sad på magten i et halvt århundrede, blev totalt udraderet? Hvordan kunne en næsten ukendt kandidat vinde valget? Hvor står partierne nu? Er venstrefløjen definitivt død? Har de borgerlige fundet sig selv igen? Og hvorfor stemmer hver tredje på det ekstreme højre?


Præsidentvalg i Frankrig

I april skal franskmændene vælge ny præsident. Også denne gang tegner det til at blive en begivenhedsrig affære med mange kandidater en polariseret og frustreret befolkning og et uforudsigeligt resultat.

Uanset hvordan det går, er valgkampene de mest intense øjeblikke i det franske demokrati. De stiller skarpt ikke blot på det politiske liv, men på hele samfundet. Hvorfor er franskmændene så utilfredse? Hvad er der galt med republikken? og hvad ønsker franskmændene?

Jørn Boisen skal her til foråret afholde en seminarrække for de franskstuderende som optakt til det franske præsidentvalg. Datoerne er følgende tre fredage kl. 14-16: 11/2, 4/3 og 25/3. Herudover kommer der et afsluttende seminar i april måned (dato udmeldes senere).