Grammatik på dansk

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBog

Mange studerende på de videregående uddannelser mangler noget basisgrammatik. Derfor denne grammatik på dansk. For hvis de studerende på universitetets, læreruddannelsens eller handelshøjskolens første år mangler elementær dansk grammatik, er det svært at skulle lære opbygningen af et fremmedsprog eller overhovedet den grammatiske terminologi.
Bogens indhold: Bogen er skrevet i korte, enkle sætninger så alle kan læse og forstå den. Denne udgave er revideret og opdateret i forhold til 1. udgave fra 2012.
Målgruppe: Målgruppen for Grammatik på dansk er studerende på universitetet, de pædagogiske professionsuddannelser og handelshøjskolen, men den er tillige tænkt som en håndbog for alle sprogundervisere og sproginteresserede. Store dele af bogen kan også bruges i gymnasiet.
Med litteraturhenvisninger og links.
OriginalsprogDansk
ForlagHans Reitzels Forlag
Udgave2. rev.
Antal sider233
ISBN (Trykt)9788741259826
StatusUdgivet - 2014

Bibliografisk note

1 Introduktion ◾2 Vigtige begreber ◾3 Simpel sætningsanalyse ◾4 Andre led i sætningen ◾ 5 Leddenes opbygning ◾6 Ordklasserne ◾ 7 Ledsætninger ◾ 8 Sjældnere strukturer ◾ 9 Komma på dansk ◾ 10 Ordenes opbygning ◾ 11 Det danske sætningsskema ◾ 12 Syntaktisk analyse med materialeangivelse ◾ Opgaver

ID: 143886248