Maria Damkjær

Maria Damkjær

Videnskabelig assistent

Lokale 24.2.46

Maria Damkjær er post.doc i Engelsk med et projekt finansieret af Carlsberg Fondet og Institut for Engelsk, Germansk og Romansk. Hendes post.doc-projekt handler om skjult reklame og andre genre-udfordrere i engelsk tidskrifter fra 1800-tallet. Maskerede reklamer, og reklamer som låner fra høj-status genrer, skaber en kryds-bestøvning mellem høj- og lav-kultur i det nittende århundredes litteratur og trykkultur.

Maria er forfatter til bogen Time, Domesticity and Print Culture in Nineteenth-Century Britain (Palgrave, 2016), som fokuserer på tid i hjemmet i 1800-tallet. Bogen argumenterer for at forfattere fremstillede middelklasse-hjemmet ikke bare med en rumlig, men også med en tidslig dimension. Samtidig viser den hvordan tekstens materielle form - som føjleton, for eksempel - har en stor indflydelse på hvordan den fremstiller tid. Time, Domesticity and Print Culture analyserer romaner af Dickens og Gaskell, men også en føljeton-udgivet kogebog, tidsskriftartikler og private scrapbøger. Time, Domesticity and Print Culture blev shortlisted til The 2016 Robert and Vineta Colby Scholarly Book Prize: http://rs4vp.org/colby-prize/

Maria har en cand.mag. i Litteraturvidenskab fra Københavns Universitet og en ph.d. i Engelsk fra King's College London. 

 

Forskningsinteresser:

Britisk litteratur og tidsskriftskultur, 1800-1900; Tid i litteraturen; Material Culture; boghistorie og serialisering; populærlitteratur og genre.

ID: 46467034