Aisara Yessenova

Aisara Yessenova

Ph.d. stipendiat, Ph.d.-stipendiat

Medlem af:

    Jeg er ph.d.-stipendiat i ph.d.-programmet i uddannelsesforskning finansieret af Danmarks Ph.d.-råd for Uddannelsesforskning (bevillingsnummer 1207191001). Mit ph.d.-program er skabt i et samarbejde mellem Københavns Universitet og University College Copenhagen, der udgør Konsortium for Sprog og Didaktik. Mine vejledere er Dr. Dorte Lønsmann og Dr. Lone Krogsgaard Svarstad.

    Jeg undersøger flersprogede unges skrivepraksis i folkeskole i forhold til deres skrivning på sociale medier og i skolen. Min projekttitel er "Language Learning Strategies of Multilingual Students in Denmark". Jeg anvender lingvistisk etnografi, visuel etnografi og digitale metoder i min forskning. 

    På Institut for Engelsk, Germansk og Romansk Videnskab er jeg tilknyttet følgende forskningsgrupper:

    • Sprog i det danske uddannelsessystem
    • Norm, variation, sproglig forandring.

    Jeg har stor erfaring med at undervise og forske i andetsprogstilegnelse gennem hele livet, herunder formelle og ikke-formelle kontekster. Mine tidligere forskningsprojekter har udforsket engelsk og andetsprogstilegnelse blandt voksne indvandrere i Glasgow og læreruddannelse for lærere på engelsk i STEM-fagene på forhånd.

    I efteråret 2023 vil jeg:

    • undervise i et bachelor-niveau kursus om erhvervelse af fremmedsprog i efteråret 2023 på Engerom
    • præsentere mine resultater på flere seminarer og foredrag for masterstuderende
    • være medunderviser på to moduler relateret til sprogdidaktik på Københavns Professionshøjskole.

    Jeg vil præsentere de første resultater af mit ph.d.-projekt på Edilic-konferencen, som Engerom er vært for, i juni 2023.

    Udover mine fuldtidsforskningsaktiviteter fortsætter jeg med at lære dansk og arbejder frivilligt i Københavns Universitetsforening for ph.d.-studerende (UCAPS), hvor jeg organiserer sociale og faglige arrangementer for ph.d.-studerende.

     

    ID: 288453984