Berlusconi og den moderne fyrste: Om demokratiets tilstand i et land i Europa

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Standard

Berlusconi og den moderne fyrste : Om demokratiets tilstand i et land i Europa. / Sørensen, Gert.

København : Museum Tusculanum, 2008. 310 p. (Politik Ret & Samfund; No. 6).

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Harvard

Sørensen, G 2008, Berlusconi og den moderne fyrste: Om demokratiets tilstand i et land i Europa. Politik Ret & Samfund, no. 6, Museum Tusculanum, København.

APA

Sørensen, G. (2008). Berlusconi og den moderne fyrste: Om demokratiets tilstand i et land i Europa. Museum Tusculanum. Politik Ret & Samfund No. 6

Vancouver

Sørensen G. Berlusconi og den moderne fyrste: Om demokratiets tilstand i et land i Europa. København: Museum Tusculanum, 2008. 310 p. (Politik Ret & Samfund; No. 6).

Author

Sørensen, Gert. / Berlusconi og den moderne fyrste : Om demokratiets tilstand i et land i Europa. København : Museum Tusculanum, 2008. 310 p. (Politik Ret & Samfund; No. 6).

Bibtex

@book{0733e2908be711dd9c20000ea68e967b,
title = "Berlusconi og den moderne fyrste: Om demokratiets tilstand i et land i Europa",
abstract = "Da Berlusconi dannede sin f{\o}rste regering tilbage i 1994, gav han indtryk af at repr{\ae}sentere noget tiltr{\ae}ngt nyt, efter den gamle korruptionsramte politiske klasse havde m{\aa}ttet tr{\ae}kke sig. Dette billede har {\ae}ndret sig markant siden, men alligevel blev han valgt igen i 2001, hvor han dannede den anden Berlusconi-regering. Ved valget i 2006 var det lige ved at ske igen. Hvad har f{\aa}et s{\aa} mange italienere til at st{\o}tte Berlusconi? Og hvordan har han form{\aa}et at fastholde denne st{\o}tte? Det er bl.a. disse sp{\o}rgsm{\aa}l, bogen pr{\o}ver at give et svar p{\aa}.Der er ikke tale om en traditionel biografi om Berlusconi. Interessen samler sig om Berlusconi som katalysator for nogle grundl{\ae}ggende forandringer i italienernes politiske adf{\ae}rd. Bogen skal ses som en slags tilstandsrapport over en aktuel tidsepoke med r{\o}dder tilbage i det Italien, der opstod i 1945 efter fascismens endelige sammenbrud.Bogens f{\o}rste del gennemg{\aa}r de strukturelle tendenser, som Berlusconi begynder at agere i fra midten af 1970'erne. Bogens anden del omhandler 1990'erne, hvor Berlusconi tr{\ae}der frem i politikerens og regeringslederens skikkelse og hvor han, som ingen andre, form{\aa}r at sl{\aa} politisk m{\o}nt af det kommercielle tv og den voksende forbrugermentalitets gennembrud. Tredje del s{\ae}tter ind over for Berlusconis frontale angreb p{\aa} de demokratiske principper og samler op omkring Italiens dybe krise. Den gennemg{\aa}ende analytiske figur er hentet fra Machiavellis Fyrsten om magtens m{\aa}l og med.Dele af bogen er blevet til i samarbejde med den italienske journalist Giulio Castelli.",
keywords = "Det Humanistiske Fakultet, Italien, Berlusconi (Silvio), Demokrati, medier, magt, Machiavelli (Niccol{\`o}), Pasolini (Pier Paulo), marketing & politik, posts{\ae}kularisme",
author = "Gert S{\o}rensen",
year = "2008",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-635-0690-8",
series = "Politik Ret & Samfund",
publisher = "Museum Tusculanum",
number = "6",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Berlusconi og den moderne fyrste

T2 - Om demokratiets tilstand i et land i Europa

AU - Sørensen, Gert

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Da Berlusconi dannede sin første regering tilbage i 1994, gav han indtryk af at repræsentere noget tiltrængt nyt, efter den gamle korruptionsramte politiske klasse havde måttet trække sig. Dette billede har ændret sig markant siden, men alligevel blev han valgt igen i 2001, hvor han dannede den anden Berlusconi-regering. Ved valget i 2006 var det lige ved at ske igen. Hvad har fået så mange italienere til at støtte Berlusconi? Og hvordan har han formået at fastholde denne støtte? Det er bl.a. disse spørgsmål, bogen prøver at give et svar på.Der er ikke tale om en traditionel biografi om Berlusconi. Interessen samler sig om Berlusconi som katalysator for nogle grundlæggende forandringer i italienernes politiske adfærd. Bogen skal ses som en slags tilstandsrapport over en aktuel tidsepoke med rødder tilbage i det Italien, der opstod i 1945 efter fascismens endelige sammenbrud.Bogens første del gennemgår de strukturelle tendenser, som Berlusconi begynder at agere i fra midten af 1970'erne. Bogens anden del omhandler 1990'erne, hvor Berlusconi træder frem i politikerens og regeringslederens skikkelse og hvor han, som ingen andre, formår at slå politisk mønt af det kommercielle tv og den voksende forbrugermentalitets gennembrud. Tredje del sætter ind over for Berlusconis frontale angreb på de demokratiske principper og samler op omkring Italiens dybe krise. Den gennemgående analytiske figur er hentet fra Machiavellis Fyrsten om magtens mål og med.Dele af bogen er blevet til i samarbejde med den italienske journalist Giulio Castelli.

AB - Da Berlusconi dannede sin første regering tilbage i 1994, gav han indtryk af at repræsentere noget tiltrængt nyt, efter den gamle korruptionsramte politiske klasse havde måttet trække sig. Dette billede har ændret sig markant siden, men alligevel blev han valgt igen i 2001, hvor han dannede den anden Berlusconi-regering. Ved valget i 2006 var det lige ved at ske igen. Hvad har fået så mange italienere til at støtte Berlusconi? Og hvordan har han formået at fastholde denne støtte? Det er bl.a. disse spørgsmål, bogen prøver at give et svar på.Der er ikke tale om en traditionel biografi om Berlusconi. Interessen samler sig om Berlusconi som katalysator for nogle grundlæggende forandringer i italienernes politiske adfærd. Bogen skal ses som en slags tilstandsrapport over en aktuel tidsepoke med rødder tilbage i det Italien, der opstod i 1945 efter fascismens endelige sammenbrud.Bogens første del gennemgår de strukturelle tendenser, som Berlusconi begynder at agere i fra midten af 1970'erne. Bogens anden del omhandler 1990'erne, hvor Berlusconi træder frem i politikerens og regeringslederens skikkelse og hvor han, som ingen andre, formår at slå politisk mønt af det kommercielle tv og den voksende forbrugermentalitets gennembrud. Tredje del sætter ind over for Berlusconis frontale angreb på de demokratiske principper og samler op omkring Italiens dybe krise. Den gennemgående analytiske figur er hentet fra Machiavellis Fyrsten om magtens mål og med.Dele af bogen er blevet til i samarbejde med den italienske journalist Giulio Castelli.

KW - Det Humanistiske Fakultet

KW - Italien

KW - Berlusconi (Silvio)

KW - Demokrati

KW - medier

KW - magt

KW - Machiavelli (Niccolò)

KW - Pasolini (Pier Paulo)

KW - marketing & politik

KW - postsækularisme

M3 - Bog

SN - 978-87-635-0690-8

T3 - Politik Ret & Samfund

BT - Berlusconi og den moderne fyrste

PB - Museum Tusculanum

CY - København

ER -

ID: 6264736