Motivation i tyskundervisningen

Temaet er motivation i tyskundervisningen og tidligere studerende, Anne Sofie Berg, vil præsentere centrale erkendelser fra sit speciale: “Mestringsmotivation i tyskundervisningen.

En undersøgelse af mestringsmotivations betydning for STX-gymnasieelevers valg om at hæve tysk fra B- til A-niveau.” Derefter holder Petra Daryai-Hansen, Anne Sofies vejleder og lektor i fremmedsprogsdidaktik, et oplæg om motivation i tyskundervisningen med særligt fokus på Content and Language Integrated Learning (CLIL). Petra tager afsæt i to projekter: ”Tyskelevers og tyskstuderendes kognition”, som blev finansieret af Det Nationale Center for Fremmedsprog, og ”CLIL in Languages Other Than English – Successful Transitions across Educational Stages”, støttet af European Centre for Modern Languages, Europarådet, og Det Nationale Center for Fremmedsprog.

Efter oplægget vil der være sprøde elektroniske toner i fredagsbaren Ambarssaden i lokale 24.0.57, hvor Lars Bliesner fra Den Tyske Ambassade i Danmark vil agere DJ i et par timer.

For at få en ekstra god start på weekenden har Ambarssaden været så gavmilde at sponsorere et parti Club Mate og nogle tyske øl.