Vagthund eller overhund? En begrebsanalyse af økonomisk rationalitet og af Finansministeriets funktion

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Standard

Vagthund eller overhund? En begrebsanalyse af økonomisk rationalitet og af Finansministeriets funktion. / Harder, Peter.

I: Samfundsøkonomen, Bind 2020, Nr. 2, 15.05.2020.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Harvard

Harder, P 2020, 'Vagthund eller overhund? En begrebsanalyse af økonomisk rationalitet og af Finansministeriets funktion', Samfundsøkonomen, bind 2020, nr. 2.

APA

Harder, P. (2020). Vagthund eller overhund? En begrebsanalyse af økonomisk rationalitet og af Finansministeriets funktion. Samfundsøkonomen, 2020(2).

Vancouver

Harder P. Vagthund eller overhund? En begrebsanalyse af økonomisk rationalitet og af Finansministeriets funktion. Samfundsøkonomen. 2020 maj 15;2020(2).

Author

Harder, Peter. / Vagthund eller overhund? En begrebsanalyse af økonomisk rationalitet og af Finansministeriets funktion. I: Samfundsøkonomen. 2020 ; Bind 2020, Nr. 2.

Bibtex

@article{0dd0f95812b14a869565178518038ea6,
title = "Vagthund eller overhund?: En begrebsanalyse af {\o}konomisk rationalitet og af Finansministeriets funktion",
abstract = "Sp{\o}rgsm{\aa}let om {\o}konomiens rolle i den politiske proces og om Finansministeriets rolle som centrale akt{\o}r har v{\ae}ret genstand for intens debat. De fleste er enige om, at man skal b{\ae}re sig {\o}konomisk fornuftigt ad, men der er ikke enighed om, hvad det indeb{\ae}rer. Her m{\aa} en begrebsanalyse til. Alle kan v{\ae}re enige om, at man skal disponere {\o}konomisk rationelt – men der findes flere ret forskellige versioner af begrebet {\o}konomisk rationalitet. Denne kendsgerning b{\o}r afspejle sig i Finansministeriets fremtidige plads i det politisk-administrative apparat.",
author = "Peter Harder",
year = "2020",
month = may,
day = "15",
language = "Dansk",
volume = "2020",
journal = "Samfundsoekonomen",
issn = "0108-3937",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "2",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Vagthund eller overhund?

T2 - En begrebsanalyse af økonomisk rationalitet og af Finansministeriets funktion

AU - Harder, Peter

PY - 2020/5/15

Y1 - 2020/5/15

N2 - Spørgsmålet om økonomiens rolle i den politiske proces og om Finansministeriets rolle som centrale aktør har været genstand for intens debat. De fleste er enige om, at man skal bære sig økonomisk fornuftigt ad, men der er ikke enighed om, hvad det indebærer. Her må en begrebsanalyse til. Alle kan være enige om, at man skal disponere økonomisk rationelt – men der findes flere ret forskellige versioner af begrebet økonomisk rationalitet. Denne kendsgerning bør afspejle sig i Finansministeriets fremtidige plads i det politisk-administrative apparat.

AB - Spørgsmålet om økonomiens rolle i den politiske proces og om Finansministeriets rolle som centrale aktør har været genstand for intens debat. De fleste er enige om, at man skal bære sig økonomisk fornuftigt ad, men der er ikke enighed om, hvad det indebærer. Her må en begrebsanalyse til. Alle kan være enige om, at man skal disponere økonomisk rationelt – men der findes flere ret forskellige versioner af begrebet økonomisk rationalitet. Denne kendsgerning bør afspejle sig i Finansministeriets fremtidige plads i det politisk-administrative apparat.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 2020

JO - Samfundsoekonomen

JF - Samfundsoekonomen

SN - 0108-3937

IS - 2

ER -

ID: 241212168