Efram Sera-Shriar

Efram Sera-Shriar

Studielektor

Min forskning fokuserer bredt på nittenhundredtallets videnskabs- og kulturhistorie. Jeg har en ph.d. i videnskabernes historie og filosofi fra University of Leeds, UK, med fokus på historisk antropologi. I mit nuværende arbejde kaster jeg et nyt kritisk blik på hvordan forskellige historiske aktører har undersøgt det okkulte og spirituelle, samt disse undersøgelsers forhold til videnskabelig praksis. 
 
Jeg har skrevet to akademiske monografier med titlerne The Making of British Anthropology, 1813 to 1871 (2013) og Psychic Investigators: Anthropology, Modern Spiritualism, and Credible Witnessing in the Late Victorian Age (2022). Begge bøger er en del af serien Science and Culture in the Nineteenth Century fra University of Pittsburgh Press. Jeg har også redigeret flere samlinger og offentliggjort adskillige artikler og bogkapitler i fagfællebedømte publikationer.
 
Ud over min rolle på Engelsk-studiet ved Københavns Universitet er jeg viceforskningsleder på Centre for Nineteenth-Century Studies International på Durham University, UK. Før jeg påtog mig denne rolle, var jeg seniorforsker og forskningsbevillingschef (fast kontrakt) for Science Museum Group i Storbritannien og lektor i Moderne historie (fast kontrakt) ved Leeds Trinity University, UK. Jeg har desuden haft underviserstillinger ved University of Cambridge, UK; York University, Canada; og Brock University, Canada.
 
Jeg underviser på tværs af kernemodulerne på Engelsk-studiet på Københavns Universitet samt valgmodulet om digital humaniora. Jeg er interesseret i at vejlede emner relateret til videnskabs-, teknologi-, miljø- og medicinhistorie i den moderne periode (1750-nutid); okkultisme, folklore og magi; og det victorianske samfund samt britisk imperialisme i det 19. århundrede. Jeg er særligt interesseret i at støtte projekter der blander disciplinære tilgange fra litteratur, kulturstudier, antropologi, og historie.
 
Ud over mit akademiske arbejde har jeg været medproducent af en række kreative performance-værker, film, podcasts, populærartikler og historiske gengivelser ifm. min rolle i det AHRC-finansierede Media of Mediumship-projekt. Fra januar 2023koordinerer jeg aktiviteterne i den nye forskningsgruppe: The Dark Arts Research Group: Studies in Gothic, Horror and the Occult, 1750-Present, at ENGEROM.

ID: 315132821