Binære begyndelser og indledere i udfasning: et portugisisk konstruktionsparadigmes indhold og udvikling i et firsprogligt romansk perspektik

Research output: Book/ReportPh.D. thesisResearch

Standard

Binære begyndelser og indledere i udfasning : et portugisisk konstruktionsparadigmes indhold og udvikling i et firsprogligt romansk perspektik. / Siversen, Annelise .

Københavns Universitet, Det Humanistiske Fakultet, 2014. 370 p.

Research output: Book/ReportPh.D. thesisResearch

Harvard

Siversen, A 2014, Binære begyndelser og indledere i udfasning: et portugisisk konstruktionsparadigmes indhold og udvikling i et firsprogligt romansk perspektik. Københavns Universitet, Det Humanistiske Fakultet.

APA

Siversen, A. (2014). Binære begyndelser og indledere i udfasning: et portugisisk konstruktionsparadigmes indhold og udvikling i et firsprogligt romansk perspektik. Københavns Universitet, Det Humanistiske Fakultet.

Vancouver

Siversen A. Binære begyndelser og indledere i udfasning: et portugisisk konstruktionsparadigmes indhold og udvikling i et firsprogligt romansk perspektik. Københavns Universitet, Det Humanistiske Fakultet, 2014. 370 p.

Author

Siversen, Annelise . / Binære begyndelser og indledere i udfasning : et portugisisk konstruktionsparadigmes indhold og udvikling i et firsprogligt romansk perspektik. Københavns Universitet, Det Humanistiske Fakultet, 2014. 370 p.

Bibtex

@phdthesis{e221daecb19f484d90ded76f469b6fcd,
title = "Bin{\ae}re begyndelser og indledere i udfasning: et portugisisk konstruktionsparadigmes indhold og udvikling i et firsprogligt romansk perspektik",
abstract = "Afhandlingen unders{\o}ger indholdet og udviklingen af den portugisiske inkoative verbalperifrase best{\aa}ende af [form af come{\cc}ar] + indleder (a/de/{\o}) + infinitiv, (henholdsvis a-konstruktionen, de-konstruktionen og {\o}-konstruktionen). Unders{\o}gelsen foretages ud fra et diakront og paradigmeorienteret perspektiv. De inkoative verbalperifraser har over en periode fra 1200-1800 haft en varierende brug af infinitivindledere, og identiske konstruktioner kan s{\aa}ledes have haft flere m{\aa}der at indlede infinitiv p{\aa}. Der er diakront og synkront set varierende indledere i inkoative konstruktioner p{\aa} fransk, spansk, portugisisk og italiensk. Jeg identificerer i denne afhandling et synkront bin{\ae}rt paradigmatisk system baseret p{\aa} forskelligt, indbyrdes afh{\ae}ngigt indhold af de-konstruktionen og a-konstruktionen p{\aa} tidligt portugisisk. En sammenligning med konstruktionernes forhold p{\aa} italiensk, fransk og spansk viser, at den portugisiske konstruktions udvikling er s{\ae}regen.",
author = "Annelise Siversen",
year = "2014",
language = "Dansk",
publisher = "K{\o}benhavns Universitet, Det Humanistiske Fakultet",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Binære begyndelser og indledere i udfasning

T2 - et portugisisk konstruktionsparadigmes indhold og udvikling i et firsprogligt romansk perspektik

AU - Siversen, Annelise

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Afhandlingen undersøger indholdet og udviklingen af den portugisiske inkoative verbalperifrase bestående af [form af começar] + indleder (a/de/ø) + infinitiv, (henholdsvis a-konstruktionen, de-konstruktionen og ø-konstruktionen). Undersøgelsen foretages ud fra et diakront og paradigmeorienteret perspektiv. De inkoative verbalperifraser har over en periode fra 1200-1800 haft en varierende brug af infinitivindledere, og identiske konstruktioner kan således have haft flere måder at indlede infinitiv på. Der er diakront og synkront set varierende indledere i inkoative konstruktioner på fransk, spansk, portugisisk og italiensk. Jeg identificerer i denne afhandling et synkront binært paradigmatisk system baseret på forskelligt, indbyrdes afhængigt indhold af de-konstruktionen og a-konstruktionen på tidligt portugisisk. En sammenligning med konstruktionernes forhold på italiensk, fransk og spansk viser, at den portugisiske konstruktions udvikling er særegen.

AB - Afhandlingen undersøger indholdet og udviklingen af den portugisiske inkoative verbalperifrase bestående af [form af começar] + indleder (a/de/ø) + infinitiv, (henholdsvis a-konstruktionen, de-konstruktionen og ø-konstruktionen). Undersøgelsen foretages ud fra et diakront og paradigmeorienteret perspektiv. De inkoative verbalperifraser har over en periode fra 1200-1800 haft en varierende brug af infinitivindledere, og identiske konstruktioner kan således have haft flere måder at indlede infinitiv på. Der er diakront og synkront set varierende indledere i inkoative konstruktioner på fransk, spansk, portugisisk og italiensk. Jeg identificerer i denne afhandling et synkront binært paradigmatisk system baseret på forskelligt, indbyrdes afhængigt indhold af de-konstruktionen og a-konstruktionen på tidligt portugisisk. En sammenligning med konstruktionernes forhold på italiensk, fransk og spansk viser, at den portugisiske konstruktions udvikling er særegen.

M3 - Ph.d.-afhandling

BT - Binære begyndelser og indledere i udfasning

PB - Københavns Universitet, Det Humanistiske Fakultet

ER -

ID: 96237995