6. februar 2020

Une vie dans les mots

Samtalebog i fransk oversættelse

Paul Auster og lektor Inge Birgitte Siegumfeldts samtalebog om Austers forfatterskab er nu udkommet i fransk oversættelse.

Samtalebogen af Paul Auster og Inge Birgitte Siegumfeldt  …en verden i ord. Paul Auster i samtale med I.B. Siegumfeldt udkom på dansk i 2016 og er i januar 2020 kommet i fransk oversættelse på forlaget Actes Sud med titlen Une vie dans les mots.

bogcover
Forsiden på den franske udgave viser et af Sam Messers malerier af Paul Austers skrivemaskine.

Paul Auster og Inge Birgitte Siegumfeldt diskuterer hver enkelt af Austers fortællende bøger (i alt 21 romaner og selvbiografiske bøger) ud fra 11 gennemgående temaer, som, med lidt forskelligt indhold, indtil videre er udkommet på 5 sprog.  Bogen er kendetegnet ved en usædvanlig åbenhjertig dialog mellem forfatter og forsker, der kommer både i dybden og bredden med hele forfatterskabet. En dialog i ordets egentlige forstand, hvor hverken forfatteren eller kritikeren lægger sig fast på entydige læsninger, men sammen åbner vigtige passager i de enkelte bøger for forskelligartede perspektiver.

På Institut for Engelsk, Germansk og Romansk har man oprettet et forum for international forskning i Austers værker, the Paul Auster Research Library.