Forskningsformidling Vi elsker eksperter! - et lille opgør med nogle af tidens populisme-strømninger Tyrefægtning, det amerikanske valgsystem, murens fald, romantikken og populisme er blandt de mange emner, man kan høre om i en podcast med nogle af Danmarks klogeste forskerhjerner.
Æresdoktor 'Kulturel erindring' er det levende forskningsfelt, der ændrer vores blik på fortiden Hvordan bliver fortiden fortalt og erindret, og hvordan producerer og videreformidler vi den. Det er omdrejningspunktet for den tyske professor Astrid Erll, der i næste uge bliver udnævnt til æresdoktor på Københavns…
Gooool! Italiensk fodbold - en kampplads for andet end sport Fodbold er meget mere end et spil i Italien, som økonomisk, politisk, kulturelt og sportsligt er revet over i to. Kun fire gange siden 1898 har en klub syd for Rom vundet mesterskabet. Sammenhængen mellem Nord- og…
Tina Lupton, Johanne Gormsen Schmidt og Ben Davis modtager fornem britisk bogpris Tina Lupton, Johanne Gormsen Schmidt og Ben Davis har vundet The British Association for Contemporary Literary Studies Monograph Prize for deres bog Reading Novels During the Covid-19 Pandemic.
Brasilien Højreekstremismen i Brasilien forsvinder ikke med Bolsonaro Højredrejningen i Brasilien, der er blevet tydelig under Bolsonaro, er ikke ny, og den burde heller ikke være så uventet. Den bygger på yderligtgående ekstremistiske religiøse ideer, som har gennemsyret det brasilianske…
Ny podcast Vi elsker eksperter! Bliv klogere på emner med relevans for Europas og den globale verdens kultur, politik og sprog i instituttets nye podcast.
grundforskning Nyt forskningscenter skal undersøge, om psykiske lidelser er universelle Er den menneskelige psyke ens på tværs af kulturer? Og oplever vi mennesker psykiske lidelser på samme måde, uanset hvilke sprog vi taler? Det er nogle af de grundlæggende spørgsmål, det nye Centre for Culture and the…
bevilling Nyt projekt skal undersøge, hvordan pandemien har påvirket forskellige kulturer Professor MSO Ana Antic fra Engerom skal med forskningsprojektet ‘Covid-19 and global mental health: The importance of cultural contexts’ undersøge de fortællinger og forestillinger om psykiske lidelser, som forskellige…
Påvirkning fra engelsk Echoes of English - doktordisputats Sprogforsker Henrik Gottlieb fra Institut for Engelsk, Germansk og Romansk forsvarede fredag d. 29. oktober sin doktordisputats "Echoes of English. Anglicisms in Minor Speech Communities – with Special Focus on Danish…
Symposium Content and Language Integrated Learning – et symposium på tværs af uddannelsesniveauer Institut for Engelsk, Germansk og Romansk afholder d. 24. og 25.8 2021 symposiet ”CLIL på tværs af uddannelsesniveauer”.
coronalæsning Covid-19 har ændret danskernes læsevaner Under coronakrisen har litteraturen været en redning for mange læsere. Flere sider er blevet vendt, og flere lydbøger er blevet tændt. Det viser de første resultater i et nyt forskningsprojekt om danskernes læsning unde…
fremmedsprog Kompetencer i fremmedsprog gør en forskel på jobbet Tre undersøgelser blandt medarbejdere med forskellige fagligheder på det akademiske arbejdsmarked peger i samme retning: At tillægskompetencer i fremmedsprog er et aktiv og giver flere interessante arbejdsopgaver og…
Tysk Hvordan kan tyskundervisningen på forskellige uddannelsesniveauer og overgangen mellem dem blive styrket? Pilotprojektet Kvalitetsudvikling og efteruddannelse i et brobygningsperspektiv – en behovsanalyse i faget tysk medvirker til at afdække behov for kvalitetsudvikling og efteruddannelse for undervisere i tysk.