vin

Specialeeftermiddag og vinsmagning i Fransk Alumneforening 

Fransk Alumneforening indbyder til specialeeftermiddag lørdag den 9oktober 2021 kl. 15.00 på Søndre Campus, Københavns Universitet (lokale 24.1.11). Kom og få en fransk saltvandsindsprøjtning om aktuelle problemstillinger i den fransksprogede verden. Hør om nogle af de interessante og mangfoldige franskrelaterede emner, der er blevet skrevet speciale om inden for det sidste år, eller bliv inspireret til at skrive din egen opgave. 

I eftermiddagens løb vil der både komme fokus på konkrete emner, men også på selve specialeskrivningsprocessen, det vil sige hvordan man kommer fra idé til konkret produkt. Og så vil der ikke mindst blive rig mulighed for at stille spørgsmål til oplægsholderne! 

Efter specialeseancen indbyder vores sommelier, Jakob Vest Berntsen, på en rundrejse i franske vine, og FAF byder i den forbindelse på lidt snacks til at akkompagnere de liflige dråber.  

Deltagelse og tilmelding

Deltagelse i specialearrangementet er gratis for medlemmer (herunder studerende på første år) og koster 30 kroner for ikke-medlemmer (betales på selve dagen). 

Deltagelse i vinsmagningen koster 125 kroner for medlemmer (herunder studerende på første år) og 175 kroner for ikke-medlemmer. Beløbet overføres til vores kasserer, Jakob Vest Berntsen, via MobilePay på 26 71 69 75 eller til foreningens konto 3306-3306677691 i forbindelse med tilmeldingen. Husk at anføre navn. 

Tilmelding til arrangementet skal ske senest onsdag den 6. oktober via dette link. 

Præsentationer af specialer

Sebastian Primdahl Olesen: Étude sur l’application du nudging à travers les cultures 

Er marokkanere nemmere at narre end danskere? Er vores adfærd styret af vores kultur? Og hvad er vores kultur overhovedet? I mit speciale kaster jeg blikket på en række udvalgte adfærdspsykologiske koncepter, som blandt andre staten, reklamebranchen og sågar Netto bruger hver eneste dag til at styre vores handlinger – også kaldet ”
nudging”. Jeg har helt konkret forsøgt at undersøge, hvorvidt kulturelle faktorer kan have indflydelse på vores tilbøjelighed til at blive manipuleret, og om man kan manipulere mennesker mere effektivt, hvis man ved noget om deres kultur.
 

Nicolai Gottlieb Zenati Witthøft: Liberté, égalité, humanité. Étude sur les attitudes et convictions envers le langage inclusif en France et au Canada 

I mit speciale har jeg undersøgt holdninger til og overbevisninger om det kønsneutrale sprog, også kendt bl.a. som 
langage inclusif, som i løbet af de seneste år har skabt meget røre i Frankrig. Formålet med dette kønsneutrale sprog er at gøre op med de androcentriske rødder i sproget og dermed fremme ligestillingen mellem mænd, kvinder og nonbinære. Det er dog velkendt at franskmændene ikke er glade for at der pilles ved sproget, så jeg ville prøve at finde ud af om det også gælder når det handler om ligestilling, hvilket man jo må sige i øvrigt er meget i fokus i øjeblikket. Samlet set giver specialet en idé om baggrunden, mulighederne og begrænsningerne for et kønsneutralt fransk samt om hvad det er, der får folk til at modsætte sig det

Céline Delamare: Danmark, en toneangivende gastronomisk nation? Branding af dansk gastronomi over for franske gastroturister 

”I 2025 er Danmark et globalt centrum for gastronomi”. Så klart formuleres visionen bag regeringsudspillet Gastro 2025 fra 2019, der sætter rammerne for en styrket international branding af dansk gastronomi på strategisk vigtige markeder, herunder det franske. Men hvordan positionerer man Danmark som en toneangivende gastronomisk nation over for franskmænd, der selv bryster sig af en sådan position? Denne problemstilling er omdrejningspunktet for dette speciale. 

Husk tilmelding

Tilmelding til arrangementet skal ske senest onsdag den 6. oktober via dette link.