Moulin Rouge og Fin de siècle

Dekorativt billede

I dette semester sættes den berømte musical 'Moulin Rouge' op på dansk teater og i den anledning sætter FAF fokus på fransk kultur fra 1870 til 1914 med to spændende og på sin vis modsatrettede foredrag om de strømninger, der dengang var i sin vorden og måske også kan ses i dag.

'HVOFOR SÅ NEGATIV?' v. Benjamin Boysen

Hvorfra kommer tendensen i fransk litteratur til at være stik imod hvad som helst og isolere sig fra samfundet?

Ph.d og Dr.Phil Benjamin Boysen vil med udgangspunkt i Huysmans' hovedværk fra 1884 'Mod strømmen' (à rebours) reflektere over den særlige moderne franske fascination af det negative, voldelig og antisociale.

En bemærkelsesværdig bevægelse, der bl.a. startede med Baudelaire og kulminerede sidst i 1800-tallet med fin de Siècle, dekadence og symbolisme. Forfattere som Verlaine, Rimbaud og Lautréamont betonede alle på sin vis de antiborgerlige og antisociale elementer og vendte ryggen til publikum.

'FEST, FARVER OG FOLKELIGHED' v. Cand.Mag. Chris Bangert Larsen

Under den såkaldte Belle Époque i slutningen af 1800-tallet fik den franske populærkultur sit seriøse gennembrud. Vi præsenterer tre af tidens største stjerner indenfor dans (cancan), cirkus (klovnen) og moderne fransk visesang.

Det faldt sammen med de første filmklip og de første lydklip og de første meget andet, hvor de var prominente pionerer. Men ikke mindst blev de udødeliggjort af den berømte maler Toulouse-Lautrecs plakater og tegninger. Det foregik på berømte kabareter og barer og skyllet ned med uhyrlige mængder Absinth.

Arrangementet er gratis for medlemmer af FAF (herunder også 1. års studerende). Hvis man ikke er medlem, er prisen 30 kr.

Tilmeld dig arrangementet her.