Besøg på Thorvaldsens Museum

Thorvaldsen

I anledning af 250-året for billedhuggeren Bertel Thorvaldsens fødsel (1770-1844) inviterer Italiensk Kandidatforening til en aften på Thorvaldsens Museum. Arrangementet finder sted torsdag den 29. oktober kl. 18-21.

Aftenen starter med en fælles introduktion på dansk, men med et italiensk tema (billedhuggeren boede i over 40 år i Rom, så der er nok at tage fat på). Efter et fagligt oplæg ved museumsinspektør Kira Kofoed kan vi i ro og mag gå rundt i mindre grupper og opleve det særlige museum og de mange smukke skulpturer. 

Afslutningsvis byder vi med museet på et glas vin, hvor I er velkomne til at stille spørgsmål til Kira.

Kira Kofoed er, udover at være kunsthistoriker og forfatter, også museumsinspektør med ansvar for Thorvaldsens Museums Arkiv, der indeholder alle Bertel Thorvaldsens private og forretningsmæssige breve samt andre vigtige historiske kilder. Som ung har Kira boet et år i Rom og læste italiensk i Aarhus, før hun skiftede til kunsthistorie i København.

Thorvaldsens Museum huser billedhugger Bertel Thorvaldsens kunst og samlinger, og det er det eneste sted i verden, hvor du kan se alle hans samlede værker. Samtidig kan du nyde en helt unik arkitektonisk oplevelse. Thorvaldsens Museum åbnede d. 18. september 1848 og var den første offentlige museumsbygning i Danmark. Den markante bygning blev opført for at udstille Thorvaldsens omfattende livsværk af skulpturer, skitser og tegninger samt hans omfangsrige samlinger af antikke genstande, samtidskunst m.m. Museet ser i dag stort set ud, som da det åbnede for over 150 år siden.

Arkivet består af over 10.200 skriftlige Thorvaldsen-kilder, der er afskrevet og tilgængeliggjort på adressen arkivet.thorvaldsensmuseum.dk. Sitet fungerer som det ultimative Thorvaldsen-leksikon, som faktatjekker og som guldgrube ift. viden om utallige vinkler – ikke bare på Thorvaldsens liv og værker, men på perioden 1750-1850 generelt – dens idé-, social-, kultur- og kunsthistorie i en dansk og en europæisk kontekst.

OBS: Tilmeldingsfrist d. 20. oktober.

Deltagelse i arrangementet koster entrépris til museet: 90 kr. / gratis for pensionister.

Betal beløbet via netbank til Danske Bank-konto: Reg: 9570 Kontonr.: 1285 4056.

Er du pensionist og derfor ikke skal betale entré, så skriv også til os på italienskkandidat@hotmail.com, så vi kan være sikre på deltagerantal, da dette er vigtigt at vide både for os og for museet.

A presto,
Italiensk Kandidatforening