En aften om San Cataldo

San Cataldo er et dansk refugium for kunstnere og videnskabsfolk beliggende vidunderligt smukt i et tidligere benediktinerkloster på Amalfikysten. Foredraget vil fortælle om refugiets tilblivelse, men især om det adelige nonneklosters 700-års historie: fra blomstringstiden i Amalfis storhedstid i middelalderen til livet bag modreformationens strenge mure og gitre og endelig den dramatiske lukning af klostret i 1811-12.

Lene Waage Petersen og Marianne Pade har sammen med arkitekt Bente Lange skrevet bogen ‘San Cataldo - et adeligt nonnekloster på Amalfikysten’, (København, 2013). I den forbindelse lykkedes det at finde en række nye kilder der gjorde det muligt at fortælle meget mere detaljeret om klostrets bygningshistorie og om det liv der har udspillet sig der i mange århundreder - inden det blev danske stipendiater der bebor klostercellerne og vandrer i haven bag murene.

Program:
● 19.00 - 19.15 Velkomst
● 19.15 - 20.00 Del I: Om San Cataldo
● 20.00 - 20.15 Pause
● 20.15 - 21.00 Del II: Om San Cataldo
● 21.00 - 21.30 Spørgsmål
Der vil være vin, vand og snacks til arrangementet.

Lene Waage Petersen er tidligere lektor i italiensk litteratur og kultur på Københavns Universitet. Dr.phil. Marianne Pade er professor i klassisk filologi på Aarhus Universitet og netop hjemvendt fra en stilling som direktør for Det Danske Institut i Rom. Begge har i mange år været medlemmer af Institutionen San Cataldos og Foreningen San Cataldos Venners bestyrelser.

Deltagelse i arrangementet koster 20 kr. for medlemmer og 50 kr. for gæster.

A presto!