Bogforside

Jesper Storgaard Jensen fortæller om Rom i coronaens skygge og om sin bog Det usynlige Rom

I anledning af Jesper Storgaard Jensens bogudgivelse Det usynlige Rom er vi i Italiensk Kandidatforening glade for at kunne invitere til en aften i selskab med Jesper, der i forbindelse med bogudgivelsen er i Danmark.

Den første del af aftenen vil handle om Italiens situation efter to års coronapandemi. Hvordan er dagligdagen i Rom og Italien nu, og hvad kan vi forvente af fremtiden? Den anden del af programmet er en præsentation af bogen Det usynlige Rom af Jesper Storgaard Jensen, og der vil i løbet af aftenen blive serveret vin og snacks. 

Tilmeldingsfrist: Tirsdag den 3. maj

Tilmeld dig her

Deltagelse i arrangementet er gratis for medlemmer.

 For gæster koster det 50 kr. Betal beløbet via netbank til Danske Bank-konto: reg.: 9570 Konto-nr: 1285 4056.

Spørgsmål omkring dette arrangement bedes henvendes til mailadressen: italienskkandidat@hotmail.com 

A presto

Italiensk Kandidatforening

Mere om aftenens program og hovedperson

Dagligdagen i Rom og Italien – politiske og økonomiske udfordringer efter mere end to års pandemi

Coronapandemien har mere end 140.000 menneskeliv i Italien på samvittigheden. Hertil kommer tabet af cirka en million arbejdspladser samt en økonomi, der er i knæ. Hvordan er situationen i dag, og hvad kan vi forvente os af fremtiden, her blot et år inden næste parlamentsvalg?

Italien vil modtage et kæmpe beløb fra EU’s pandemistøttefond, hvoraf cirka 40 procent vil være øremærket til Syditalien. Men vil det være nok til at sætte en stopper for den stadig stigende forskel mellem nord og syd? Vil det være tilstrækkeligt til at redde Syditalien?

En anden udfordring, som Italien står over for, er den skjulte generationskamp mellem unge og ældre. Hvorledes udspiller den sig, og hvorfor er den et problem?

Bogpræsentation af Det usynlige Rom

Jesper Storgaard Jensen vil præsentere sin nye bog Det usynlige Rom, der udkommer den 6. april. Bogen er et usminket og neorealistisk portræt af den italienske hovedstad, som går langt uden om de traditionelle turistbeskrivelser. I denne del af foredraget vil Jesper Storgaard Jensen trække tråde fra Rom til resten af Italien.

Bogen kan købes til arrangementet med 20 procents rabat.

Om Jesper Storgaard Jensen

Jesper Storgaard er uddannet cand.ling.merc. i italiensk. Han har boet i Rom siden 1997 og har arbejdet på den danske ambassade i perioden 1997-2008. Siden 2008 har han arbejdet som freelancejournalist og skriver for en række danske og udenlandske medier om Rom og Italien.