Portugisiske og brasilianske studier – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Engerom > Forskning > Sprogområder > Portugisiske og brasil...

Portugisiske og brasilianske studier

Portugisiske og brasilianske studier følger en tilgang fra interdisciplinære områdestudier, hvor vi benytter redskaber fra både humanistiske og samfundsvidenskabelige discipliner. Disse knytter sig til hele den portugisisk-talende verden, et multikontinentalt samfund med ca. 280 millioner udøvere. Med et særligt fokus på Brasilien og Portugal integrerer vi praktiske problembaserede metoder i undervisningen. På den måde kan vi træne de studerende i at tackle virkelige problemer og i at udvikle fyldestgørende problemløsningsstrategier.

Forskning

Et samlende tema, som rummer de fleste forskningsprojekter er måden, hvorpå den portugisisktalende verdens realiteter konstrueres gennem diskurs. Dette emne kombinerer gennem en dekolonial "sydlig" tilgang, teoretiske perspektiver fra kulturstudier, lingvistik, sociologi, historie, politiske videnskaber med mere.

Læs mere om forskning i Portugisiske og brasilianske studier (På engelsk)

Uddannelser

Engerom udbyder en bacheloruddannelse i Portugisiske og brasislianske studier og en kandidatuddannelse i Portugisiske og brasilianske studier. Derudover udbyder vi tilvalgsfag på bachelor- og kandidatniveau.