Ma(d)skulinitet: Maskulinitetskontruktioner i europæiske madprogrammer efter "The Naked Chef" i lyset af "den maskuline krise"

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

Standard

Ma(d)skulinitet : Maskulinitetskontruktioner i europæiske madprogrammer efter "The Naked Chef" i lyset af "den maskuline krise" . / Leer, Jonatan.

Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2014. 226 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

Harvard

Leer, J 2014, Ma(d)skulinitet: Maskulinitetskontruktioner i europæiske madprogrammer efter "The Naked Chef" i lyset af "den maskuline krise" . Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet.

APA

Leer, J. (2014). Ma(d)skulinitet: Maskulinitetskontruktioner i europæiske madprogrammer efter "The Naked Chef" i lyset af "den maskuline krise" . Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet.

Vancouver

Leer J. Ma(d)skulinitet: Maskulinitetskontruktioner i europæiske madprogrammer efter "The Naked Chef" i lyset af "den maskuline krise" . Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2014. 226 s.

Author

Leer, Jonatan. / Ma(d)skulinitet : Maskulinitetskontruktioner i europæiske madprogrammer efter "The Naked Chef" i lyset af "den maskuline krise" . Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2014. 226 s.

Bibtex

@phdthesis{ad856133f8fc407ea54a72f96d519c1f,
title = "Ma(d)skulinitet: Maskulinitetskontruktioner i europ{\ae}iske madprogrammer efter {"}The Naked Chef{"} i lyset af {"}den maskuline krise{"} ",
abstract = "Madprogrammet The Naked Chef (1999-2001) med Jamie Oliver er ofte blevet fremh{\ae}vet som eksempel p{\aa}, at madprogramgenren har muligheder for at forny den maskuline identitet gennem madlavning. Denne afhandling vil gennem n{\ae}ranalyser af et udvalg af madprogrammer fra Frankrig, Storbritannien og Danmark fors{\o}ge at svare p{\aa} f{\o}lgende sp{\o}rgsm{\aa}l: 1) Hvilke konstruktioner og forhandlinger af maskulinitet igennem madlavning finder man i madprogramgenren i tiden efter The Naked Chef? 2) Hvordan kan de maskulinitetskonstruktioner og maskulinitetsforhandlinger, der freml{\ae}ses af analyseeksemplerne, forst{\aa}s i forhold til den aktuelle debat om den maskuline identitet?Afhandlingen har med begrebet Ma(d)skulinitet {\o}nsket at fange afhandlingens grundl{\ae}ggende forst{\aa}else af madlavning og ”mandelavning” som to gensidigt konstituerende praksisser. Afhandlingen identificerer fire tendenser i maskulinitetskonstruktionerne i madprogrammer i starten af det 21.{\aa}rhundrede: 1) Rechefisation (en reformulering af den professionelle kokkeidentitet); 2) TV-kokken som social entrepren{\o}r; 3) TV-kokken og revitaliseringen af den nationale myte; 4) Madlavning som maskulin eskapisme.Afhandlingen konkluderer, at den fornyelse af den maskuline identitet, som The Naked Chef {\aa}bnede for, ikke er fortsat. Genren er snarere blevet en platform for revitaliseringer af traditionelle maskulinitetsdiskurser.",
author = "Jonatan Leer",
year = "2014",
month = jun,
language = "Dansk",
publisher = "Det Humanistiske Fakultet, K{\o}benhavns Universitet",
address = "Danmark",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Ma(d)skulinitet

T2 - Maskulinitetskontruktioner i europæiske madprogrammer efter "The Naked Chef" i lyset af "den maskuline krise"

AU - Leer, Jonatan

PY - 2014/6

Y1 - 2014/6

N2 - Madprogrammet The Naked Chef (1999-2001) med Jamie Oliver er ofte blevet fremhævet som eksempel på, at madprogramgenren har muligheder for at forny den maskuline identitet gennem madlavning. Denne afhandling vil gennem næranalyser af et udvalg af madprogrammer fra Frankrig, Storbritannien og Danmark forsøge at svare på følgende spørgsmål: 1) Hvilke konstruktioner og forhandlinger af maskulinitet igennem madlavning finder man i madprogramgenren i tiden efter The Naked Chef? 2) Hvordan kan de maskulinitetskonstruktioner og maskulinitetsforhandlinger, der fremlæses af analyseeksemplerne, forstås i forhold til den aktuelle debat om den maskuline identitet?Afhandlingen har med begrebet Ma(d)skulinitet ønsket at fange afhandlingens grundlæggende forståelse af madlavning og ”mandelavning” som to gensidigt konstituerende praksisser. Afhandlingen identificerer fire tendenser i maskulinitetskonstruktionerne i madprogrammer i starten af det 21.århundrede: 1) Rechefisation (en reformulering af den professionelle kokkeidentitet); 2) TV-kokken som social entreprenør; 3) TV-kokken og revitaliseringen af den nationale myte; 4) Madlavning som maskulin eskapisme.Afhandlingen konkluderer, at den fornyelse af den maskuline identitet, som The Naked Chef åbnede for, ikke er fortsat. Genren er snarere blevet en platform for revitaliseringer af traditionelle maskulinitetsdiskurser.

AB - Madprogrammet The Naked Chef (1999-2001) med Jamie Oliver er ofte blevet fremhævet som eksempel på, at madprogramgenren har muligheder for at forny den maskuline identitet gennem madlavning. Denne afhandling vil gennem næranalyser af et udvalg af madprogrammer fra Frankrig, Storbritannien og Danmark forsøge at svare på følgende spørgsmål: 1) Hvilke konstruktioner og forhandlinger af maskulinitet igennem madlavning finder man i madprogramgenren i tiden efter The Naked Chef? 2) Hvordan kan de maskulinitetskonstruktioner og maskulinitetsforhandlinger, der fremlæses af analyseeksemplerne, forstås i forhold til den aktuelle debat om den maskuline identitet?Afhandlingen har med begrebet Ma(d)skulinitet ønsket at fange afhandlingens grundlæggende forståelse af madlavning og ”mandelavning” som to gensidigt konstituerende praksisser. Afhandlingen identificerer fire tendenser i maskulinitetskonstruktionerne i madprogrammer i starten af det 21.århundrede: 1) Rechefisation (en reformulering af den professionelle kokkeidentitet); 2) TV-kokken som social entreprenør; 3) TV-kokken og revitaliseringen af den nationale myte; 4) Madlavning som maskulin eskapisme.Afhandlingen konkluderer, at den fornyelse af den maskuline identitet, som The Naked Chef åbnede for, ikke er fortsat. Genren er snarere blevet en platform for revitaliseringer af traditionelle maskulinitetsdiskurser.

M3 - Ph.d.-afhandling

BT - Ma(d)skulinitet

PB - Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet

ER -

ID: 117198869