Det indre marked og kulturen: En undersøgelse af ulemper og fordele

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningfagfællebedømt

"Det indre marked og kulturen" er den første videnskabelige undersøgelse af det indre markeds konsekvenser og muligheder for det danske kulturliv. Bogen beskriver og analyserer de umiddelbare ulemper og fordele, som de forskellige grene af dansk kulturliv oplever gennem forfatterens spørgeskemaundersøgelse, kvalitative interviews og kulturpolitiske analyser.Samtidig giver bogen et bud på nogle af de udfrodringer, som EU´s indre marked stiller dansk kulturpolitik overfor. Der peges afslutningsvist på en række initiativer, som kan styrke dansk kultur i det indre marked. Det indre marked er som forskningsprojekt gennemført og skrevet af mag. art. i kultursociologi Peter Duelund på bestilling af Kulturministeriet.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagKulturministeriet
Antal sider262
ISBN (Trykt)87-503-7898-8
Rekvirerende organKulturministeriet
StatusUdgivet - 1 maj 1989

Bibliografisk note

Hovedformålet med undersøgelsen har været at identificere de væsentlige fordele og ulemper, som EU´s indre marked vil give anledning til indenfor det danske kulturlivs forskellige områder samt at oparbejde ideer til løsningen af eventuelle problemer i en fremtidsrettet dansk og europæisk kulturpolitisk indsats.

    Forskningsområder

  • Det Humanistiske Fakultet - Det danske kulturlivs udfordringer i relation til EU of det indre marked, Dansk kulturpolitik og EU´s indre marked

ID: 113998540