Stemmer i italiensk litteratur: Festskrift til Lene Waage Petersen

Research output: Book/ReportAnthologyResearch

Standard

Stemmer i italiensk litteratur : Festskrift til Lene Waage Petersen. / Grundtvig, Birgitte (Editor); Jansen, Hanne (Editor); Lausten, Pia Schwarz (Editor).

København : Museum Tusculanum, 2009. 285 p.

Research output: Book/ReportAnthologyResearch

Harvard

Grundtvig, B, Jansen, H & Lausten, PS (eds) 2009, Stemmer i italiensk litteratur: Festskrift til Lene Waage Petersen. Museum Tusculanum, København.

APA

Grundtvig, B., Jansen, H., & Lausten, P. S. (Eds.) (2009). Stemmer i italiensk litteratur: Festskrift til Lene Waage Petersen. Museum Tusculanum.

Vancouver

Grundtvig B, (ed.), Jansen H, (ed.), Lausten PS, (ed.). Stemmer i italiensk litteratur: Festskrift til Lene Waage Petersen. København: Museum Tusculanum, 2009. 285 p.

Author

Grundtvig, Birgitte (Editor) ; Jansen, Hanne (Editor) ; Lausten, Pia Schwarz (Editor). / Stemmer i italiensk litteratur : Festskrift til Lene Waage Petersen. København : Museum Tusculanum, 2009. 285 p.

Bibtex

@book{f1d8b1f0ee2311deba73000ea68e967b,
title = "Stemmer i italiensk litteratur: Festskrift til Lene Waage Petersen",
abstract = "Stemmen i den litter{\ae}re tekst er p{\aa} en og samme tid et tekstligt og et sanseligt f{\ae}nomen. Stemmen er i teksten, men peger ogs{\aa} ud af teksten. Den forankrer teksten i et levende og sansende subjekt, og dermed i en ekstratekstuel, historisk og kulturel kontekst. Den appellerer til vores lytten, f{\o}rer os med sine mange modulationer ind i tekstuniverset og bringer os samtidig t{\ae}t p{\aa} tekstens afsender. Stemmen er ikke kun indhold, men ogs{\aa} lyd og tonalitet, herunder flerstemmigheder og tavsheder.N{\ae}rv{\ae}rende festskrift er tilegnet Lene Waage Petersen, ekspert i italiensk litteratur. Med stemmer som omdrejningspunkt kommer danske og udenlandske forskere vidt omkring i den italienske litteratur: stemmen i ordb{\o}gerne, stemmen hos Petrarca og i humanisternes breve, stemmens apostrofer igennem tiden, italienske stemmer hos Montaigne og humor hos Pirandello, Pirandellos stemme hos Svend {\AA}ge Madsen og Conrads stemme hos Calvino, litter{\ae}re telefonstemmer, ny italiensk krimi, kvindestemmer f{\o}r og nu, intertekstualitet hos Claudio Magris, og Magris' eget bidrag om europ{\ae}iske identiteter.",
editor = "Birgitte Grundtvig and Hanne Jansen and Lausten, {Pia Schwarz}",
year = "2009",
language = "Dansk",
isbn = "9788763531108",
publisher = "Museum Tusculanum",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Stemmer i italiensk litteratur

T2 - Festskrift til Lene Waage Petersen

A2 - Grundtvig, Birgitte

A2 - Jansen, Hanne

A2 - Lausten, Pia Schwarz

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Stemmen i den litterære tekst er på en og samme tid et tekstligt og et sanseligt fænomen. Stemmen er i teksten, men peger også ud af teksten. Den forankrer teksten i et levende og sansende subjekt, og dermed i en ekstratekstuel, historisk og kulturel kontekst. Den appellerer til vores lytten, fører os med sine mange modulationer ind i tekstuniverset og bringer os samtidig tæt på tekstens afsender. Stemmen er ikke kun indhold, men også lyd og tonalitet, herunder flerstemmigheder og tavsheder.Nærværende festskrift er tilegnet Lene Waage Petersen, ekspert i italiensk litteratur. Med stemmer som omdrejningspunkt kommer danske og udenlandske forskere vidt omkring i den italienske litteratur: stemmen i ordbøgerne, stemmen hos Petrarca og i humanisternes breve, stemmens apostrofer igennem tiden, italienske stemmer hos Montaigne og humor hos Pirandello, Pirandellos stemme hos Svend Åge Madsen og Conrads stemme hos Calvino, litterære telefonstemmer, ny italiensk krimi, kvindestemmer før og nu, intertekstualitet hos Claudio Magris, og Magris' eget bidrag om europæiske identiteter.

AB - Stemmen i den litterære tekst er på en og samme tid et tekstligt og et sanseligt fænomen. Stemmen er i teksten, men peger også ud af teksten. Den forankrer teksten i et levende og sansende subjekt, og dermed i en ekstratekstuel, historisk og kulturel kontekst. Den appellerer til vores lytten, fører os med sine mange modulationer ind i tekstuniverset og bringer os samtidig tæt på tekstens afsender. Stemmen er ikke kun indhold, men også lyd og tonalitet, herunder flerstemmigheder og tavsheder.Nærværende festskrift er tilegnet Lene Waage Petersen, ekspert i italiensk litteratur. Med stemmer som omdrejningspunkt kommer danske og udenlandske forskere vidt omkring i den italienske litteratur: stemmen i ordbøgerne, stemmen hos Petrarca og i humanisternes breve, stemmens apostrofer igennem tiden, italienske stemmer hos Montaigne og humor hos Pirandello, Pirandellos stemme hos Svend Åge Madsen og Conrads stemme hos Calvino, litterære telefonstemmer, ny italiensk krimi, kvindestemmer før og nu, intertekstualitet hos Claudio Magris, og Magris' eget bidrag om europæiske identiteter.

M3 - Antologi

SN - 9788763531108

BT - Stemmer i italiensk litteratur

PB - Museum Tusculanum

CY - København

ER -

ID: 16408571